Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

Top 10 destinații de vară

Încă din copilărie, vara este asociată cu distracția, timpul liber, dar mai ales, cu vacanța. Zilele lungi și însorite creează decorul perfect pentru a petrece cât mai mult timp afară din casă. Este anotimpul perfect pentru a-ți planifica zilele de concediu așa că e foarte important să-ți alegi o destinație pe măsură. Deși plajele sunt de departe vedetele verii, există și alte locuri unde te poți bucura de soare.

Iată destinațiile superbe unde îți poți petrece concediul vara:

Top 10 destinații de vară cu plajă
Top 10 orașe de vizitat vara

Top 10 destinații de vară cu plajă

Creta, Grecia – cea mai mare insulă a Greciei, locul de naștere al lui Zeus, are multe atracții pentru a încânta orice vizitator. Pe lângă plaje spectaculoase, cu nisip auriu, în Creta poți face nenumărate activități. Aici poți închiria o mașină și poți vizita situri arheologice, muzee, satele de munte îndepărtate, poți face excursii cu barca pentru a vedea și alte insule mai mici.

Algarve, Portugalia – este o destinație ce merită trecută în portofoliul oricărui călător. Plajele portocalii și grotele de pe plajă încadrate aproape artistic de stâncile spectaculoase , te vor face să te îndrăgostești de această regiune. Nu rata plajele Armacao de Pera și Praia da Marinha. Dacă te îndepărtezi de plajă, vei descoperi o nouă lume, poate chiar mai fascinantă: plină de istorie, cu biserici vechi și statui albe. Dacă ajungi aici, trebuie să încerci preparatele culinare pe bază de pește.

Bodrum, Turcia – Este o stațiune în partea asiatică a Turciei ce te va cuceri cu aerul său ușor oriental. Bazarul din Bodrum nu trebuie ratat, mai ales dacă îți place să negociezi. Amfiteatrul din acest oraș nu trebuie ratat, de asemenea. În Bodrum, te poți plimba cu yachtul, poți face windsurfing, scufundări și multe alte sporturi pe apă.

Insula Afroditei, Cipru – Paphos are toate ingredientele unui concediu la plajă reușit. Insula Afroditei te va face să te îndrăgostești nu doar de nisipul alb și apa albastru-deschis, dar și de aerul romantic al insulei. Poți vizita aici biserici, mănăstiri, situri arheologice și poți aprofunda fascinanta mitologie antică. 

Pescara, Italia – este un oraș plin de viață din regiunea italiană Abruzzo, cu o faleză foarte mare potrivită pentru plimbările lungi lângă mare. În oraș, există și muzee, biserici și buticuri stilate. În apropiere, vei găsi și parcuri naturale și situri arheologice ale regiunii Abruzzo.

Santorini, Grecia – este o insulă vulcanică ce te va cuceri cu arhitectura sa unică, dar și cu plajele ei fascinante. Aici vei găsi, în est, o plajă cu nisip negru și drumuri cu scări, zig-zag, care duc spre porturile Oia și Fira. În Santorini, trebuie să ajungi în satul Pyrgos pentru panorama incredibilă. Satul reprezintă cel mai înalt punct de pe insulă și tot aici poți vedea un castel.

Gran Canaria si Lanzarote, Spania – Sunt două insule în Oceanul Atlantic ce aparțin Spaniei și reprezintă un adevărat rai al turismului. Ele fac parte din Insulele Canare. Cu apa turcoaz și nisipul galben amintesc de destinații exotice.

Riviera del Conero, Italia – Este un parc național, o destinație perfectă pentru iubitorii de plaje. Dacă vrei să vizitezi muzee, să admiri opere de artă – ca în orice veritabilă excursie în Italia – poți merge în Ancona, un oraș situat în apropiere.

Mykonos, Grecia – Deși atracțiile principale sunt, de departe, plajele și capitala insulei, Chora, cu străzile sale ca un labirint, dacă te uiți cu atenție, vei avea una dintre cele mai interesante experiențe culturale. Insula este faimoasă pentru siturile arheologice, cel mai cunoscut fiind Delos.

Ibiza, Spania – Celebra destinație nu mai are nevoie de nicio prezentare. Nu doar cluburile de noapte și concertele sunt o atracție aici, ci și plajele cu steag albastru, dar și arhitectura. Nu rata Dalt Vila, o construcție grandioasă cu panoramă superbă, plaja Cala d’en Serra – o plajă minunată, sau clubul de plaja Bora Bora.

Top 10 orașe de vizitat vara

Gdansk, Polonia este nu doar un oraș frumos, ci și cu multe moduri de amuzament. Casele colorate, aerul medieval și bisericile gotice dau un farmec aparte orașului. Perioada cea mai bună pentru a te plimba în orașul polonez este vara, întrucât temperaturile sunt atunci cele mai plăcute.

Tirana, Albania, fost oraș comunist, devine ușor o capitală europeană plină de cafenele moderne și preparate culinare sofisticate. Pe lângă plimbările lungi din oraș, trebuie să vizitezi Muzeul Național de Istorie, Moscheea Et’hem Bey și Piața Skanderberg, potrivit The Telegraph.

Catania, Italia este un oraș superb din Sicilia, ce găzduiește cel mai mare vulcan din Europa, Etna. Giardino Bellini este un parc pe care nu trebuie să-l ratezi aici, nici piața de pește, unde atât localnicii, cât și turiștii se delectează cu preparate de pește. Pastele specifice locului sunt cele numit alla Norma.

Fez, Maroc este unul dintre cele mai vizitate orașe din țara africană. Aici, te poți pierde pe străduțele întortocheate din centrul orașului, poți vizita vopsitoriile de piele renumite și poți admira clădirile colorate.

Lisabona, Portugalia este un oraș modern, cu o istorie fascinantă, dar și cu artă stradală colorată. Aici, te poți plimba cu renumitele tramvaie galbene sau poți admira orașul la pas. Lisabona este și o destinație culinară fascinantă, unde multe preparate conțin creveți.

Alte destinații care se potrivesc ca o mănușă verii sunt : Yerevan (Armenia) Capri (Italia), Barcelona (Spania), Tunis (Tunisia), La Valetta (Malta).

FOTO: pixabay.com

Lasă un răspuns