Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

20 cele mai frumoase plaje din Europa, care amintesc de paradisuri exotice

Plaja este cheia unei vacanțe de succes – de la construit castele de nisip, din copilărie, până la relaxarea pe șezlong cu un cocktail, în viața de adult. Însă plaja perfectă este rareori găsită din întâmplare. Europa oferă unele dintre cele mai senzaționale plaje din lume, iar de multe dintre ele, turiștii nu au auzit încă.

Plaje frumoase în Europa
Plaje secrete din Europa

Plaje frumoase în Europa

În timp ce plaja perfectă este, pentru mulți, undeva departe, într-o zonă tropicală, e de înțeles de ce e ușor să uiți că unele dintre cele mai frumoase plaje din lume sunt doar la câteva ore distanță de casă.

În Europa te poți relaxa pe plaje cu nisip auriu, poți admira apa turcoaz și liniștită a Mării Mediterane din Grecia sau Croația sau valurile spectaculoase ale Oceanului Atlantic, de pe coasta Portugaliei.

Puține paradisuri exotice pot concura cu peisajul magnetic al unor plaje europene.

Kavalikefta, în Lefkada, Grecia, este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Europa, datorită peisajului minunat, apei albastre și a nisipului alb.

Armação de Pêra, în Algarve, Portugalia. O plajă preferată de familii, cu o atmosferă calmă, în timpul zilei, însă animată seara. Vizitatori își pot alege să stea într-o zonă cu mici golfuri înconjurate de stânci sau într-o zonă de plajă lată, cu nisip fin, auriu.

Santa Maria Dell’Isola, în Tropea, Italia este spectaculoasă datorită bisericii construite undeva în secolul al patrulea, care se află pe o stâncă, deasupra Mării Tireniene, într-o zonă cunoscută sub denumirea de „Coasta zeilor”. Mănăstirea, distrusă de mai multe ori de-a lungul timpului a fost refăcută de fiecare dată. Este, de asemenea, o destinație sfântă pentru pelerini.

Navagio, în Zakynthos, Grecia, este deja celebră pentru orice turist și nu e de mirare cum și-a câștigat faima. Apa albastră, nisipul alb și stâncile înalte care o înconjoară oferă un peisaj unic. Chiar dacă e izolată de restul civilizației, plaja este aproape mereu populată de mulți turiști în sezonul estival. O altă atracție aici este o navă scoțiană eșuată pe țărm, în anii ’80. Nimeni nu știe cum a ajuns aici.

Zlatni Rat, în Bol, Croația, este considerată cea mai frumoasă plajă din Croația. Descoperită recent de turiști, plaja este apreciată pentru forma sa unică. De asemenea, briza marină este mai intensă aici, așa că iubitorii de windsurfing vor fi fericiți, potrivit cntraveller.com. O porțiune de plajă este destinată nudiștilor.

Oludeniz, în orașul cu același nume, în Turcia, este o plajă situată pe coasta mediteraneană a Turciei și este faimoasă pentru frumusețea ei. O lagună albastră încântă vizitatorii, ruptă parcă dintr-un paradis din Caraibe. Locul este o rezervație naturală, astfel că este interzisă construcția în acea zonă pentru ca minunăția naturii să fie păstrată cât mai mult.

Nissi, din Ayia Napa, Cipru, este una dintre cele mai populare plaje de pe întreaga insulă. Este formată din două plaje unite, una mai mare, de obicei plină de turiști și alta, mai mică și mai intimă. Nisipul auriu și apa curată precum cristalul contribuie la peisajul pe care orice iubitor de mare îl va aprecia. La fel și beach-barurile, de unde îți poți cumpăra o băutură.

Sveti Stefan, în Muntenegru, este un mic ostrov, cu complex hotelier de 5 stele, la 6 kilometri de Budva. Pe vremuri era un sat, iar toate clădirile au fost achiziționate de guvernul iugoslav si transformate într-un hotel de lux, pe vremea revoluționarului Tito. Plajele de aici – precum Milocer Beach și Plaja Reginei – sunt spectaculoase datorită nisipului roz.

Antibes, Franța, este un orășel, pe Coasta de Azur, cu străduțe înguste, pavate cu piatră și cu multe restaurante. Antibes oferă însă și o priveliște de vis a Mării Mediterane, dar și a Munților Alpi. Aci sunt, de asemenea, câteva obiective turistice care nu trebuie ratate, precum Muzeul lui Picasso, parcul acvatic Marineland sau portul de yachturi.

Monterosso al Mare, în Cinque Terre, Italia, este un orășel a cărei plajă nu poate fi ignorată. Aici vei găsi o atmosferă liniștită, unde poți sta să te bronzezi sau poți înota în apa liniștită. Alte atracții turistice sunt: centrul istoric, biserica Sf. Giovanni Battista și Capela Mortis et Orationis, mănăstirea Capucinilor, turnul Aurora sau statuia lui Neptun.

Corbu, în Constanța, este printre cele mai noi plaje descoperite de turiști pe litoralul românesc. La 8 kilometri de stațiunea Mamaia, plaja Corbu este sălbatică și retrasă, fără baruri sau muzică, deseori căutată de vizitatorii care doresc liniște. O vizită la Corbu înseamnă o adevărată detașare de la rutina zilnică. Zona este perfectă, de asemenea, pentru practicarea windsurfingului sau kitesurfingului, scufundări, birds watching. Odată ajuns aici, poți vizita Cetățile Histria și Enisala, care se află în apropiere.

Botany Bay, în Kent, Anglia este cea mai nordică plajă din Broadstairs și probabil cea mai frumoasă. Stâncile înalte albe, care pot fi admirate mai ales la reflux, reprezintă particularitatea locului.

Playa de las Teresitas, în Tenerife, Spania, este o plajă liniștită pe care trebuie să o vezi. Culoarea rară a nisipul gălbui spre portocaliu, apa liniștită și dealurile din împrejurime îți vor satisface nevoia peisajului perfect de vacanță.

Plaje secrete din Europa

Insulele Cies, din comunitatea autonomă Galicia din Spania, cunoscute de localnici ca „Caraibele galician”, reprezintă un arhipelag de trei insule în nord-vestul Spaniei, ce formează un Parcul Național. Limita de vizitatori este de 2.200 pe zi. Rodas e cea mai lungă plajă din arhipelag și cea mai frumoasă.

Parcul național Slowinski, în Leba, Polonia, oferă o imagine spectaculoasă a unei plaje întinse, pline cu dune de nisip. Cu siguranța, locul te va lăsa cu gura căscată.

Caneiros, în Algarve, Portugalia, se numără printre multele plaje virgine oferite de această țară. Ea este  situată la 30 de minute de mers cu mașina față de aeroportul Faro. Poți explora peșteri, poți închiria un caiac sau te poți odihni pe plajă. Tot în Algarve, poți să mai vizitezi plajele Salema, Praia do Martinhal, Praia de Albandeira.

Dhermi, din Albania, este un loc, nu foarte populat, de care te vei îndrăgosti datorită nisipului curat și a apei limpezi, dar mai ales a liniștii pe care o vei găsi aici.

Laguna Nin, în orașul istoric Nin, Croația, este o zonă renumită local pentru plajele din acolo. Plaja reginei, cum mai este cunoscută, este ideală pentru familii datorită apei care nu este adâncă și care se încălzește ușor.

Parcul național Cabo de Gata din Monsul, Almeria, oferă o priveliște deosebită la stâncile colorate în – ruginiu, muștar, mov, negru, gri, alb. În spatele plajei este un peisaj cu palmieri, care amintește de Mexico.

 

Balemartine, Insula Tiree, Scoția, are un farmec aparte datorită combinației de nisipuri albe și ape turcoaz, care pot fi admirate de pe mica insulă.

Krapets, Bulgaria, este un sat cu ieșire la Marea Neagră, la 20 de kilometri de Vama Veche, care te îndeamnă la relaxare.

Alte plaje mai puțin cunoscute, dar incredibil de spectaculoase sunt: Skagen (Danemarca), Mwnt, Țara Galilor, Smuggler’s Cove (Zakinthos, Grecia), Paradise Bay (Malta), Mjelle (Bodo, Norvegia), Ischia (Napoli, Italia), Porto Selvaggio ( Puglia, Italia), Tropea, (Calabria, Italia).

Așadar, dacă vacanța ideală pentru tine este la plajă, ai opțiuni din plin de unde poți alege și de pe bătrânul continent.

Foto: Shutterstok , isleoftiree.com

Lasă un răspuns