Sans-serif

Aa

Serif

Aa

Font size

+ -

Line height

+ -
Light
Dark
Sepia

7 destinații ideale unde poți petrece luna de miere

Unul dintre cele mai așteptate momente după căsătorie este luna de miere. Este vacanța care, pentru multe cupluri, trebuie organizată exemplar și care necesită un studiu amănunțit înainte de a selecta destinația, astfel încât în vacanță, singura decizie pe care va trebui să o iei este ce cocktail vrei să bei.

Iată câteva destinații care vor crea decorul perfect pentru o luna de miere de vis.

Maldive
Cipru
Oman
Paris
Costa Rica
Dubrovnik
Mozambic

Maldive

Este locul la care visezi cu ochii deschiși atunci când îți dorești să fii pe plaja perfectă și să bei dintr-o nucă de cocos. Republica Maldive este o țară insulară superbă, situată în Oceanul Indian, poziționată în sud-estul Indiei.

Nisipul alb, lagunele turcoaz, palmierii din Maldive, dar și fețele primitoare ale localnicilor transformă locul în decorul perfect ca să te îndrăgostești și mai mult de partenerul tău.

Maldive reprezintă un arhipelag de peste 1.200 de insule idilice, considerate de mulți cele mai frumoase din lume, dintre care, în jur de 250 sunt locuite. De asemenea, un lanț impresionant de 26 de atoli de corali reprezintă o atracție deosebită pentru mulți turiști.

Maldive, cu capitala la Male, este destinația ideală pentru romanticii care doresc să admire apusul pe plajă și să se relaxeze.

Cel mai bun interval pentru a vizita arhipelagul este în decembrie-aprilie. Temperaturile sunt stabile, iar apa este, de asemenea, caldă. Perioadele cuprinse între mai-iunie și octombrie-noiembrie sunt ploioase.

Insulele oferă o multitudine de hoteluri luxoase pentru a avea parte de un tratament regal în luna de miere. Un loc pe care trebuie să-l vezi dacă ajungi în Maldive este restaurantul subacvatic, unde poți lua masa, la șase metri sub nivelul mării, admirând, prin geam, peștii din apă.

Insula Gili Lankanfushi este cunoscută pentru cele peste 45 de căsuțele construite pe apă. Pe lângă relaxarea pe plajă, poți face windsurfing, yoga sau poți beneficia de masaj de cuplu la un spa.

Cipru

Dacă vrei să nu te îndepărtezi atât de mult de țară, poți alege Cipru, supranumită și insula dragostei, datorită legăturii cu mitologia greacă și Afrodita, zeița iubirii și a frumuseții. Plină de istorie, insula situată în Marea Mediterană te va încânta cu priveliști de vis și zile însorite pe tot parcursul anului.

Cipru oferă o gamă largă de activități pe care să le faci alături de sufletul tău pereche în vacanță. Poți vizita muzee, situri arheologice, poți face scufundări în Larnaca sau poți merge într-un tur pentru degustarea vinului.

Locurile cele mai apreciate din Cipru sunt Limassol, Nicosia – care este si capitala, Paphos, Aya Napa și Larnaca.

În plus, Cipru este una dintre destinațiile pentru luna de miere mai ieftine și accesibile.

Dacă vrei să mergi în luna de miere cu bebelușul, poți opta pentru un resort elegant de cinci stele numit Anassa, care oferă servicii de îngrijire pentru copii începând cu vârsta de patru luni.

Oman

Sultanatul Oman este destinația perfectă pentru cei plini de energie. Are tot ce îi trebuie: plaje idilice, dune de nisip, panorame de neuitat și un număr, în creștere, de hoteluri de top.

Vei avea, cu siguranță, multe de povestit după o vacanță în Oman. Țara micuță situată în sud-estul Asiei îmbină perfect opulența cu tradiția din Peninsula Arabă. Este locul ideal pentru îndrăgostiții aventuroși, care își doresc să exploreze peșteri sau să se plimbe cu mașina prin dunele de nisip. Alpinismul și călăria sunt alte activități potrivite destinației.

Pentru o experiență orientală deplină, e indicat să închiriezi o mașină pentru a ajunge în mai multe puncte de interes ale țării. Dincolo de capitala Muscat, unde poți face snorkeling și poți admira delfinii, trebuie să ajungi în Nizwa, unde vei avea impresia că timpul s-a dat în urmă cu câteva secole. Nu trebuie să ratezi fortul din acest oraș.

Trebuie să ajungi și la Marele Canion din Oman, care te va fascina datorită peisajelor spectaculoase. Salalah este un alt oraș care nu trebuie ratat: poți admira deșertul, plaja și te poți plimba pe cămilă.

Perioada octombrie-aprilie e cea mai bună pentru a vizita Oman.

Paris

Orașul luminilor nu mai are nevoie de nicio introducere. Capitala Franței este printre cele mai romantice locuri pentru a petrece luna de miere. Plimbările lungi de mână pe malul Senei, opririle la cafenele și patiserii și savurarea unui vin par a fi activitățile ideale pentru o vacanță romantică.

În plus, sunt foarte multe obiective turistice: Turnul Eiffel, Palatul Versailles, Muzeul Lucru, Arcul de Triumf, Catedrala Notre Dame, Opera de la Paris și multe altele.

Iubitorii de artă și de mâncare sofisticată vor fi cu siguranță seduși de Paris. Capitala Franței nu dă niciodată greș în a-și satisface turiștii.

Opțiunile de cazare sunt, de asemenea, pregătite să răspundă așteptărilor multor cupluri care vin să-și petreacă luna de miere aici: de la confortul din cameră, până la admirarea apusului de la balcon.

Costa Rica

Costa Rica, numită și Micul Eden, oferă o adevărată bucată de paradis, indiferent de ceea ce cauți: plaje frumoase, peisaje de-ți taie răsuflarea sau aventuri în natură, cu alte cuvinte: experiența tropicală absolută.

Una dintre cele mai fericite țări din lume are multe de oferit pentru un cuplu proaspăt căsătorit, iar dacă te hotărăști să mergi aici, cu siguranță vei rămâne impresionat de frumusețea locului. Poți vizita parcul național Manuel Antonio, unde vei uita complet de viața cotidiană. Pădurea, nisipul alb de pe coasta Pacificului și maimuțele îți vor deschide ochii către o lume mai puțin cunoscută. Tortuguero este un alt parc național pe care nu trebuie să-l ratezi în Costa Rica, scrie The Telegraph Travel.

În Costa Rica sigur nu te vei plictisi. Activitățile sunt diverse: poți admira vulcani activi, dar și o faună impresionantă. Tot aici poți vizita și o plantație de cafea.

Costa Rica este o destinație ideală și pentru familie datorită biodiversității sale, dar și pentru traiul pașnic pe care îl vei observa printre localnici. Nu degeaba este considerată una dintre cele mai fericite țări din lume.

Dacă ajungi în Costa Rica, să nu  te miri dacă localnicii te vor saluta, își vor lua la revedere și chiar îți vor mulțumi folosind sintagma „Pura Vida”, care se traduce ca „viață pură”. Pentru localnici, Pura Vida este mai mult decât o urare, este un mod de viață, la fel cum „Aloha” este în Hawaii.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Costa Rica este în intervalul ianuarie – august.

Dubrovnik

Orășelul din Croația renumit pentru peisajele medievale, dar și datorită scenelor filmate aici pentru serialul Game of Thrones, poate fi cu siguranță destinația ta pentru luna de miere.

Orașul Vechi, palatele și bisericile elegante în stilul baroc te vor face pe tine și pe proaspătul partener de viață să vă simțiți ca într-un film fantasy.

În Dubrovnik găsești baruri pentru a savura vin, restaurante de primă clasă cu fructe de mare și hoteluri de cinci stele. De asemenea, poți petrece timpul pe plajă, poți face scufundări sau caiac canoe.

Dubrovnik este un oraș romantic, iar luna de miere pare a fi ocazia ideală să-l explorezi.

Mozambic

Această țară africană va încânta orice cuplu iubitor de călătorii. Mozambic, un loc care nu pare a fi foarte turistic, seamănă foarte mult cu Zanzibar, mai ales în privința apei turcoaz și a plajelor albe.

Bob Dylan a scris în piesa lui, din 1976, despre o țară în care „e plăcut să stai o săptămână sau două și poate te îndrăgostești”, când încă nu ajunsese în această țară. Cu toate astea,  versurile lui au ajuns să cântărească mult în deciziile celor care aleg această destinație.

Mozambic este potrivit celor pasionați de activități caritabile, celor care doresc să se implice în diverse proiecte, precum monitorizarea recifelor de corali, sau voluntariat pentru organizații de artă.

Mozambic este o țară verde, care își etalează frumusețea în cei peste 2.400 de kilometri de țărm.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Mozambic este mai-noiembrie.

Alte destinații romantice care nu sunt de ignorat atunci când te gândești la luna de miere mai sunt: Sri Lanka, Bali, Fiji, Mauritius, Punta Cana, Australia sau Orlando.

Iar dacă vrei să rămâi în Europa, ai de asemenea multe opțiuni romantice de unde poți alege: Veneția, Toscana, Praga, Lisabona, Madeira, Santorini, Capri sau Marmaris.

Foto: Shutterstock, conradhotels3.hilton.com

Lasă un răspuns